Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
19.09.17: I årets fødevarekonkurrence International Food Contest øges fokus på smag og kvalitet, når dommerne bliver undervist i nye måder at smage forskel på et væld af produkter og definere den gode smag.
Læs mere
19.09.17: Lørdag den 7. oktober slår det store messecenter i tyske Köln igen dørene op for Anuga, verdens største og vigtigste messe for fødevarer og drikkevarer. Messen, der har været afholdt siden 1951 og åbner for 34. gang, er et af flagskibene på Koelnmesse, og den har siden 2003 været kendetegnet ved at være opdelt i 10 tematiske fagmesser under ét tag.
19.09.17: Arla Fondens maddannelsestilbud MADlejr til børn i 6. og 7. klasse er så populært i de danske skoler, at 60 procent af klasserne får afslag, fordi der er rift om pladserne. Derfor har Arla Fonden nu sat sig et ambitiøst mål frem mod 2025 om at skabe så mange MADlejre, at 10.000 skoleelever hvert år kan blive klogere på mad, måltider og livsstil og får en bedre madforståelse.
19.09.17: Det hurtigst voksende område i dagligvarehandelen er måltidskasser leveret lige til døren. Nu går Coop ind på det marked, og tilbyder samtidig en ny ekstra fordel, som man vurderer for alvor kan sætte skub i nethandelen med dagligvarer.
18.09.17: Den danske rugerikoncern DanHatch, som har rugerifaciliteter i både Danmark, Polen og Finland, har pr. 11. september 2017 opkøbt en væsentlig majoritet af aktierne i det franske rugeri Goasduff i et 50/50 samarbejde med det belgiske rugeriselskab BHV-Group.
19.09.17: Forsøg med at lagre kuller levende viser særdeles lovende resultater. Hvis kuller fanges levende og opbevares i tanke ombord frem til slagtning, kan der produceres produkter af høj kvalitet af hele fangsten. Det oplyser det norske matforskningsinstitut Nofima.
12.09.17: 80 år efter lanceringen af den hvide chokolade som den tredje type chokolade efter mørk og mælkechokolade, afslører en af verdens førende producenter af chokolade- og kakaoprodukter, schweiziske Barry Callebaut, nu en fjerde type chokolade, nemlig en lyserød udgave, som de kalder "Ruby", opkaldt efter den kakaobønne, den er fremstillet af. Chokoladen med den karakteristiske rødlige farve oplyses at have en intens smag.
18.09.17: Ved at måle på en række proteiner i fisk er det muligt at vurdere, om en fisk er bedst egnet til f.eks. udskæring i ferske fileter eller til at blive brugt til røgede produkter, allerede inden forarbejdningsprocessen går i gang. Det viser en model udviklet på DTU Fødevareinstituttet i et GUDP-støttet projekt om laks. Modellen vil kunne erstatte den manuelle inspektion, som i dag udføres for at vurdere, hvad en fisk skal bruges til. Producenten kan derved øge sin indtjening ved at sikre, at så mange fisk som muligt bliver udnyttet i produkter af højeste kvalitet.